10 motive pentru care investesc în România

10 motive pentru care investesc în România

Dacă vă întrebați în continuare că trebuie să plătiți să veniți și să investiți în România, specialistul imobiliar Mentor Invest a adunat unele dintre cele mai bune motive pentru a veni și a investi în țara oportunităților.

1. Economia devine din ce în ce mai puternică Statisticile arată că România are cea mai rapidă economie din UE, după Estonia, Letonia și Lituania. După schimbările majore prin care România a trecut de la începutul 90′ cu marea realizare din 2007, intrarea în Uniunea Europeană, România a continuat să devină din ce în ce mai puternică

2. PibGDP în creștere rapidă (paritatea puterii de cumpărare) a ajuns la 197,3 USD. Este în creștere și în creștere în mai mult de 20% pe an. Această rată este cu siguranta stabilirea România ca fiind una dintre cele mai mari economii din Europa de Est.

3. Mai mulți străini vin să investească! Investițiile străine directe (ISD), care au început să câștige popularitate în 2001, au crescut extrem de rapid, ajungând la peste 5 000 de milioane EUR în 2005 și mai mult de 8 000 de milioane EUR în 2006. Marile companii din întreaga lume au venit să investească în România în ultimii ani, iar printre ele și investitori privați care consideră că este momentul potrivit să investească. Cea mai mare parte a ISD – 55%, este încă în București.

4. Scăderea inflației în 2005 a dus, de asemenea, la un nivel record al inflației de 7,5%, de la înălțimi amețitoare de 22% în 2002, și se preconizează că aceasta va scădea la 3,8% până în 2007. Cu inflația sub control, acest lucru va duce în mod inevitabil la mai multă încredere în piața de cumpărare de proprietate.

5. Creșterea șomajului în șomaj a scăzut la 6,2% în mai 2006 (mai puțin de 3% în București), ceea ce este mai mic decât cel al economiilor europene mult mai dezvoltate. Rata este să păstreze obtinerea mai mici și mai mici. România are un rol de lider în atragerea ISD Europa de Est. În 2005, din totalul de 10,4 miliarde EUR în ISD atrase de țările din regiune, România a primit jumătate din aceste intrări. 6. Finanțare a UERomânia a obținut cele mai substanțiale fonduri în ceea ce privește finanțarea UE pe cap de locuitor între 2004 și 200

6. Pentru anii 2007-2013, România va primi încă 30 de miliarde DE EURO, cea mai mare alocare dintre toate noile state membre ue. Potrivit Mentor invest cercetare ,cea mai mare parte a acestor fonduri vor fi investite în infrastructura locală, ar fi – rutier, spitale, școli, poduri etc. Fondurile UE vor contribui în acest caz și la crearea mai multor locuri de muncă și, prin urmare, a mai multor clienți potențiali care doresc să cumpere/închirieze proprietăți. Din câte pare… boom-ul este încă să vină!

7. Vin turistii! Industria turismului din România devine din ce în ce mai importantă.

În 2006 – veniturile au fost mai mari de 8 miliarde de dolari din turism, cu o creștere anuală de 7,4% prognozată în următorii zece ani (Sursa: World Travel and Tourism Council).

8. Estimarea majorarii totale (bazata pe cresterea salariilor cu 14% pe an)Am asistat deja la o crestere dramatica a regulilor salariului minim al angajatilor in Romania.Cresterea salariilor nu s-a terminat inca… estimarea este o creștere continuă a salariilor de 14% pe an. Deocamdată, salariul mediu al României este de aproape 15% din salariul mediu al UE. Dacă salariile și salariile românilor continuă să crească cu această medie (așa au făcut-o în ultimii 6 ani), procentul se va dubla la fiecare șase ani. Pentru ca salariile să crească la nivelul actual al mediei UE, va dura 29 de ani. Asta presupune că salariile în euro cresc cu 5% pe an, iar salariile românilor cu 14% în aceeași perioadă. Aceste tendinte vor crea, pe langa cresterea locurilor de munca, o nevoie tot mai mare de proprietati in Romania.Salariul mediu lunar al UE este in prezent de 2.400 de euro pe luna.

9. România are cele mai mici rate de impozitare din Uniunea Europeană.

În 2005, Guvernul României a introdus o cotă forfetară de doar 16% pentru impozitul pe venit și pe profit. Această taxă ajută România să devină mai atractivă pentru investitorii străini care caută noi locații de afaceri. Reformele fiscale recente au ajutat România să devină mai competitivă și au contribuit, de asemenea, la promovarea pieței imobiliare – și la promovarea României ca țară modernă cu impozite reduse.

10. Cele mai bune preturi pe MP in zona! Continuă să ne uimească… atunci când un teren este vândut în prețuri uimitoare din nou și din nou. În realitatea locală de aici, din România, este perfect rezonabil să cumperi un teren la 200€ /mp și să-l vinzi la 600€/mp după 3 luni. Indiferent de eticheta de preț pe care o veți pune pe proprietatea dvs.