Cine sunt vecinii României – Țările învecinate și lungimea granițelor
Cine sunt vecinii României și lungimea granițelor țării noastre sunt lecții care se învață mai întâi la geografie, în clasa a IV-a. Granița României se întinde pe o lungime totală de aproape 3150 de kilometri și avem cinci țări învecinate. Suprafața României este de 238.391 km pătrați, reprezentând 4,8% din teritoriul Europei și 5,4% din suprafața Uniunii Europene. Vezi cine sunt vecinii României și află lucruri mai puțin cunoscute despre țara noastră. Cine sunt vecinii României? România are 5 țări vecine, pe o lungime totală a graniței de 3150 km. Cea mai lungă graniță este cea cu Republica Moldova. Granițele țării sunt reprezentate de aproape 60% din granițele naturale care sunt reprezentate de Dunăre și patru râuri mari: Tisa, Nera, Prut și Mureș. vecinii României Ucraina (nord și est) Republica Moldova (est și nord-est) Bulgaria (în sud) Serbia (Sud-Vest) Ungaria (nord-vest) 681 km cu Republica Moldova (între Cuzlău în nord…
Câte biserici avem în România? Numărul lor este de 50 de ori mai mare decât cel al spitalelor și de trei ori mai mare decât cel al școlilor
La finele anului 2017, în România erau 576 de spitale, dintre care 367 de stat. Mai exact, au fost înregistrate 132.480 de paturi de spital aferente unor specialități medicale, potrivit INS. În aceeași perioadă, la nivel național au funcționat 7.047 de unități școlare, atât publice, cât și private, potrivit aceleiași surse. Numărul lăcașurilor de cult la sfârșitul anului 2015 era de 27.384, dintre care aproape 60% – 16.400 – aparțineau Bisericii Ortodoxe Române, potrivit Secretariatului de Stat pentru Culte. În România funcționează 18 culte religioase și 36 de asociații religioase. 99,8% din populația rezidentă a României este afiliată religios, conform recensământului din 2011.
România la Jocurile Olimpice: de la 53 de medalii la doar 4
Tokyo 2020 (2021) a fost cea de-a 29-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară. Prima ediție a avut loc în 1896 în Grecia, la Atena. Apoi 14 națiuni au participat la 10 discipline sportive. Din cele 31 de olimpiade, doar 5 țări au participat în total: Grecia, Australia, Franța, Marea Britanie și Elveția. Singura țară care a câștigat cel puțin o medalie în fiecare dintre cele 31 de ediții este Marea Britanie. Țara cu cele mai multe medalii din istoria Jocurilor Olimpice este SUA. Tradiția decernării medaliilor (aur – locul I, argint – locul II și bronz – locul III) a început la ediția a III-a a Jocurilor Olimpice, cea din 1904 desfășurată în orașul american St. Louis. Brazilia a fost a 20-a țară care găzduiește Jocurile Olimpice, celelalte 19 țări sunt: Grecia, Franța, SUA, Marea Britanie, Suedia, Belgia, Țările de Jos, Germania, Finlanda, Australia, Italia, Japonia, Mexic, Germania de Vest, Canada, URSS, Coreea de Sud,…
FSBO Real Estate în România
Imobiliare Particulari Romania este un site imobiliar care aduce vanzatorul si cumparatorul fara interventia intermediarilor. Acest concept este foarte dezvoltat în Canada, Statele Unite, dar în Europa și care se numește FSBO mijloace gratuite de traducere de vânzare de către proprietar. Regiunile menționate mai sus, acest sistem reușește să vândă 40% din piața anuală lăsând proprietarii cu o astfel de cultură de sistem de la început știu ce opțiune să meargă și să tranzacționeze proprietate. În România, ceea ce pare proprietari, situația nu stă deloc. În cele mai multe cazuri, proprietarii de proprietate, fără bani de mult în cheltuieli de publicitate, pentru a da un anunț de ziar pentru câteva apariții și speră să vândă proprietatea. Desigur, nu cumpărătorul găsește doar un anunț simplu în ziar și o companie imobiliară specializată în achiziționarea de brokeraj imobiliar. Nimic în neregulă cu asta, dar la o analiză mai atentă vom găsi că,…
Destinații turistice din România pentru un tur de vacanță interesant
România, situată în Europa Centrală, găzduiește multe lacuri, râuri, munți splendidi, dealuri frumoase și câmpii fertile. Destinațiile turistice din România cu o mare varietate de caracteristici vii sunt cu siguranță un loc ideal pentru turiști. România situată în centrul Europei Centrale găzduiește multe râuri, lacuri, munți splendidi, dealuri frumoase și câmpii fertile. De asemenea, are cetăți medievale, orașe antice, numeroase castele și biserici din lemn și pictate. Destinațiile turistice din România oferă un întreg pachet de atracții realizate de om și peisaje naturale. Bucureștiul este capitala României, situată între Munții Carpați și Marea Neagră. Bucureștiul este cunoscut și sub numele de “Parisul Balcanilor”. Are multe vile din lemn și clopotnițe românești, capele în stil bizantin și clădiri neoclasic. Alte locuri semnificative de atractii din Bucuresti sunt; Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul de Istorie a Bucureștiului, Palatul Mogoșoaia, Palatul Buftea, Mănăstirea Snagov, Mănăstirea Caldarusani și multe…
Proprietate în România – Ghid de cumpărare a proprietății în România
Te gândești să cumperi o proprietate în România? Apoi, trebuie să citiți ghidul nostru util pentru cumpărarea unei proprietăți în România. Completați cu informații utile despre țară și link-uri către site-ul agenții imobiliari și o perspectivă asupra procesului de cumpărare a unei proprietăți în România. Ghid pentru cumpararea de proprietati in Romania Prezentare generală Înainte de 1990, aproape toate bunurile imobiliare situate în România erau deținute de stat. Acest imobil a fost deținut fie direct de guvern, fie de entități deținute de stat. Odată cu răsturnarea regimului comunist în această țară, a existat o liberalizare lentă și oarecum greoaie a legilor imobiliare din țară. Anii sub control dictatorial au lăsat românul într-o formă economică mai proastă decât orice altă națiune est-europeană. În plus, spre deosebire de alte țări din Blocul Sovietic, România a fost lent în săpat de ani de zile de represiune și de bună gestionate economice. Acestea fiind…
O analiză critică a României
Abstract Relațiile României cu vecinătatea sa estică reflectă o formă de solidaritate bazată pe identitatea politică și istorică a țării, după cum se ilustrează în studiile de caz ale relațiilor României cu Ucraina și Moldova. După evaluarea identității politicii externe a României din ultimele două secole, articolul concluzionează că țara a căutat „vocația estică” doar recent. În acest sens, integrarea României în instituțiile euro-atlantice (Uniunea Europeană, NATO, Consiliul Europei) a contribuit la consolidarea drumului democratic al țării. Ulterior, după ce și-a aderat la NATO și UE, România și-a reevaluat prioritățile de politică externă. Articolul identifică, de asemenea, două priorități de politică externă pe care România ar dori să le ridice pe agendele politice europene și internaționale: viitorul democratic al Moldovei și cel al regiunii Mării Negre. Informații jurnal Perspectives este un jurnal evaluat de colegi, publicat de două ori pe an în limba engleză. Subtitlul său este Revista afacerilor internaționale.…
Libertatea presei a României în cădere liberă
Problemele Problemele cu mass-media din România includ politizarea excesivă, mecanisme de finanțare corupte, supunerea deciziilor editoriale la interesele proprietarilor mass-media și dezinformarea deliberată. Transformarea presei în instrumente de propagandă politică a devenit din ce în ce mai evidentă în ultimii ani, în special în timpul alegerilor care au fost frecvente din cauza instabilității politice. Criza economică a dus la închiderea multor mijloace media, în timp ce oligarhii au preluat controlul asupra altora. Deși consacrat ca principiu de bază în constituția sa, libertatea presei a scăzut constant în România, care se află pe locul 44 din 180 de țări în Indexul mondial al libertății presei din 2018 al RSF. La doisprezece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și pe măsură ce se pregătește să preia președinția UE, îndemnăm autoritățile sale să demonstreze responsabilitatea prin prevenirea oricărui declin al libertății presei în țara lor, a declarat Pauline Adès-Mével, șefa UE…
Monolitii misterioși apar în întreaga lume
Monolitii sunt plăci verticale lungi de metal, fiecare înălțime de 10 până la 12 picioare. Ele apar fără avertisment și dispar la fel de repede: în primul rând, unul în deșertul Utah, care a apărut pe 18 noiembrie și a dispărut pe 27 noiembrie. În al doilea rând, unul în afara orașului românesc Piatra Neamț, care a apărut pe 27 noiembrie și a dispărut în decembrie 2. În al treilea rând, unul din vârful muntelui Pine din Atascadero, California, care a apărut pe 2 decembrie, a fost dat jos pe 3 decembrie și a reapărut pe 4 decembrie. Și al patrulea, unul în Albuquerque, New Mexico, care a apărut pe 7 decembrie și a fost dat jos în aceeași zi. Arată ca artefacte extraterestre. În parte, acest lucru se datorează faptului că amintesc puternic de monolitele clasicului sci-fi 2001 al lui Stanley Kubrick: Odiseea spațială, unde monolitii negri vasti sunt…
10 motive pentru care investesc în România
Dacă vă întrebați în continuare că trebuie să plătiți să veniți și să investiți în România, specialistul imobiliar Mentor Invest a adunat unele dintre cele mai bune motive pentru a veni și a investi în țara oportunităților. 1. Economia devine din ce în ce mai puternică Statisticile arată că România are cea mai rapidă economie din UE, după Estonia, Letonia și Lituania. După schimbările majore prin care România a trecut de la începutul 90′ cu marea realizare din 2007, intrarea în Uniunea Europeană, România a continuat să devină din ce în ce mai puternică 2. PibGDP în creștere rapidă (paritatea puterii de cumpărare) a ajuns la 197,3 USD. Este în creștere și în creștere în mai mult de 20% pe an. Această rată este cu siguranta stabilirea România ca fiind una dintre cele mai mari economii din Europa de Est. 3. Mai mulți străini vin să investească! Investițiile străine directe…