Fotbal în România

Fotbal în România

Fotbalul este un joc popular în întreaga lume, dar acest articol este despre se vede fotbalul în România și care sunt cele mai populare cluburi care concurează în această Țară.

Probabil că nu mulți dintre voi ați auzit de această țară mică undeva în centrul Europei, cu toate acestea, acest articol nu este despre turism, ci despre sport. Așa că vă voi descrie este privit fotbalul în România. Pentru început, permiteți-mi să vă prezint cele mai puternice două echipe și rivalitatea dintre ele.

Cele mai importante două echipe

Cel mai puternic și deținător al celor mai multe titluri este Steaua București, mai ales după ce a câștigat Liga Campionilor în 1986 și mai târziu a ajuns în finală. Clubul a fost fondat pe 7 iunie 1947 de către Asociația Sportivă a Armatei Române și sinusul în care s-au luptat să câștige cât mai multe titluri naționale și internaționale. Desigur, acum nu mai există o legătură între clubul de fotbal și Armată, ci a reprezentat începutul. Călătoria lor nu a fost la fel de ușoară, depășind multe conflicte interne, ar fi cea privind suspendarea managerului.

A doua cea mai puternică echipă și fosta rivală a Stelei este Dinamo București, club înființat în 1948 de Ministerul Afacerilor Interne. Desigur, la fel ca în cazul anterior, acest club nu mai are nimic de-a face cu acest departament. Meciurile dintre cele două echipe au fost întotdeauna urmărite cu mare interes de întreaga populație, pot spune chiar cu un interes prea mare.

Momente de neuitat

Așa se întâmplă de obicei în orice țară, atunci când două echipe rivale întâlni, meciul de fotbal scoate cel mai rău în unele persoane. Permiteți-mi să vă reamintesc de dezastrul Heysel Stadium, atunci când fanii Liverpool a încălcat un gard pentru a ajunge la fanii Juventuns pe 29 din 1985, care să conducă la multe decese și mai multe leziuni mai mult. Desigur, nimic atât de tragic nu s-a întâmplat în România, dar pe 10 mai 1997, fanii lui Dinamo au intrat pe arena din Ghencea cu mai multe sticle de cocs în care exista o substanță incendiară, punând astfel în pericol cea mai mare parte a locului. Din acel moment, derbies între cele două au avut loc cu dores închis, fanii nu au putut vedea meciurile. Dar, odată ce sentința a trecut, fanii ar începe în continuare aruncat tot ce au avut pe teren, forma sticle, monede, torțe și chiar telefoane mobile.

Jucătorul emblematic

Cel mai important și renumit fotbalist român este Gheorghe Hagi, acum antrenor la o echipă românească Viitorul. În tinerețe, a fost făcut de 65 de ori mai mult decât echipa națională, conducându-i la 2 Cupe Mondiale și două Campionate Europene. El este încă amintit sub tricoul nr 10 pentru pase clare și goluri spectaculoase marcat. Prin cele mai importante momente fotbalistice pot enumera meciul campionatului mondial din 1994 dintre România și Columbia, unde Hagi a marcat de două ori și egalul de la Campionatul Mondial din 1990 dintre România și Argentina.

Poate că nu sună atât de bine, dar noi, românii, suntem mândri de lotul nostru, de echipele noastre și am susține echipele la bine și la rău. Această idee de un fanatic al sportului este, de asemenea, adânc înrădăcinată și vom încerca noastre cele mai bune pentru a dovedi că suntem adversari puternici.