Monolitii misterioși apar în întreaga lume

Monolitii misterioși apar în întreaga lume

Monolitii sunt plăci verticale lungi de metal, fiecare înălțime de 10 până la 12 picioare. Ele apar fără avertisment și dispar la fel de repede: în primul rând, unul în deșertul Utah, care a apărut pe 18 noiembrie și a dispărut pe 27 noiembrie. În al doilea rând, unul în afara orașului românesc Piatra Neamț, care a apărut pe 27 noiembrie și a dispărut în decembrie 2. În al treilea rând, unul din vârful muntelui Pine din Atascadero, California, care a apărut pe 2 decembrie, a fost dat jos pe 3 decembrie și a reapărut pe 4 decembrie. Și al patrulea, unul în Albuquerque, New Mexico, care a apărut pe 7 decembrie și a fost dat jos în aceeași zi.

Arată ca artefacte extraterestre. În parte, acest lucru se datorează faptului că amintesc puternic de monolitele clasicului sci-fi 2001 al lui Stanley Kubrick: Odiseea spațială, unde monolitii negri vasti sunt depuși de extratereștri pentru a ghida ființele umane de la o etapă a evoluției la următoarea.

O cronologie monolit

Primul monolit a fost descoperit în noiembrie într-un canion îndepărtat al deșertului în țara Red Rock din Utah. Un echipaj de elicoptere care număra oile bighorn a observat un fulger de metal care se ridica de la sol și a zburat în jos pentru a investiga, și acolo a fost: adânc înglobat în stânca roșie a podelei canionului, o enormă prismă triunghiulară metalică netedă, care stătea acolo.

„Ce naiba e asta?” unul dintre muncitori murmură într-un videoclip lansat de Departamentul pentru Siguranță Publică din Utah. „Bine, îndrăzneții exploratori coboară să investigheze forma de viață extraterestră”, crapă un altul.

Canionul este îndepărtat și inaccesibil fără un elicopter, a declarat pentru New York Times Divizia de Servicii pentru Sălbatică din Utah. „Este un loc dificil pentru a ajunge pe vehicul și pe jos”, a spus un purtător de cuvânt. Oficialii Departamentului Siguranței Publice au adăugat că habar nu aveau de cât timp a fost acolo monolitul, deși detalii Reddit au folosit Google Maps Earth View pentru a afla că a fost instalat cândva între august 2015 și octombrie 2016.

Departamentul pentru Siguranța Publică din Utah a anunțat „descoperirea neobișnuită” pe Facebook, cu un emoji străin obraznic, iar povestea a decolat inexorabil de acolo. Un artefact misterios, care este un proiect de artă, dar și poate de la extratereștri, descoperit de nicăieri în mijlocul deșertului, aici, în mizeria măcinatoare a unui an de ciumă.

ce nu este de iubit la asta?

Plenty, au argumentat Jumperul BASE Andy Lewis și ghidul de aventură Sylvan Christensen, care s-au filmat pe ei înșiși scoțând monolitul din deșert pe 27 noiembrie. Ei spun că au făcut acest lucru din motive de mediu. „Acest teren nu a fost pregătit fizic pentru schimbarea populației”, au declarat într-o declarație comună. Declarația continuă spunând că coborârea rapidă a maselor de monolit-gawkers în peisajul deșert curat, fără infrastructură instalată pentru a le sprijini, a cauzat pagube permanente ecosistemului delicat.

Dar chiar în ziua în care monolitul din Utah ar dispărea, a apărut un nou monolit. La 27 noiembrie, ziarele românești au raportat găsirea unui alt monolit în afara orașului Piatra Neamț, pe platoul Bâtca Doamnei, lângă un sit arheologic.

La fel ca monolitul din Utah, monolitul românesc este o vastă prismă triunghiulară, înaltă de 10 până la 12 picioare. Dar acolo unde monolitul din Utah avea o suprafață plană și reflectorizantă, monolitul românesc este acoperit cu linii de buclare și există o cusătură sudată lângă baza sa.