O analiză critică a României

O analiză critică a României

Abstract

Relațiile României cu vecinătatea sa estică reflectă o formă de solidaritate bazată pe identitatea politică și istorică a țării, după cum se ilustrează în studiile de caz ale relațiilor României cu Ucraina și Moldova. După evaluarea identității politicii externe a României din ultimele două secole, articolul concluzionează că țara a căutat „vocația estică” doar recent. În acest sens, integrarea României în instituțiile euro-atlantice (Uniunea Europeană, NATO, Consiliul Europei) a contribuit la consolidarea drumului democratic al țării. Ulterior, după ce și-a aderat la NATO și UE, România și-a reevaluat prioritățile de politică externă. Articolul identifică, de asemenea, două priorități de politică externă pe care România ar dori să le ridice pe agendele politice europene și internaționale: viitorul democratic al Moldovei și cel al regiunii Mării Negre.

Informații jurnal

Perspectives este un jurnal evaluat de colegi, publicat de două ori pe an în limba engleză. Subtitlul său este Revista afacerilor internaționale. A fost publicat din 1993 și evaluat de către experți din 2002. Până acum s-a impus ca jurnal de frunte în Europa Centrală și de Est, care se ocupă de numeroase probleme de la teoria relațiilor internaționale la politica internațională contemporană, inclusiv la problemele regionale și globale care afectează relatii Internationale.

Informații despre editor

Institutul de Relații Internaționale (IIR) este o instituție publică independentă de cercetare care efectuează cercetări științifice în domeniul relațiilor internaționale. Fondatorul său este Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe. Institutul de relații internaționale urmărește patru obiective de bază pentru a efectua cercetări în domeniul relațiilor internaționale pentru a depune eforturi pentru îmbunătățirea calității și prestigiului științei cehe pentru a ajuta la formarea și desfășurarea politicii externe a Republicii Cehe pentru a spori gradul de conștientizare a problemelor relațiile internaționale atât între profesioniști, cât și între public IIR formează astfel o legătură între lumea academică, public și practica politică internațională.