Petrecerea vacanței dumneavoastră în Cehă Beautyful

Petrecerea vacanței dumneavoastră în Cehă Beautyful

Recunoscută oficial ca Republica Bulgaria sau Republica Bulgară, Bulgaria este o țară muntoasă uimitoare situată în Peninsula Balcanică din Sudul Europei, la granița cu Marea Neagră la est, Serbia și Republica Macedonia la vest, România la nord, Grecia și Turcia la sud. Bulgaria se învecinează, de asemenea, cu Turcia, România, Ucraina, Rusia și Georgia de-a lungul mării.

Despre județ

Recunoscută oficial ca Republica Bulgaria sau Republica Bulgară, Bulgaria este o țară muntoasă minunată situată în Peninsula Balcanică din Sudul Europei, la granița cu Marea Neagră la est, Serbia și, de asemenea, Republica Macedonia la vest, România la nord, Grecia și Turcia la sud. Bulgaria se învecinează, de asemenea, cu Turcia, România, Ucraina, Rusia și Georgia de-a lungul mării. Cea mai mare și, de asemenea, capitala este Sofia. Țara poate fi foarte puțin în regiune, dar este bogat în cultura antică, locale pitorești, până la pământ și oameni prietenoși care oferă căldura și ospitalitatea de pe vremuri. Bulgaria este cunoscut sub numele de “Land of Roses”, ca o consecință a celei mai mari producții de trandafiri aici. Deși Bulgaria este recunoscută mai ales pentru stațiunile sale maritime în mod semnificativ din țara reală ar putea fi explorate în regiunile montane minunate, cu o mare parte din statiuni de schi o destinație perfectă pentru schiori. Cu obiceiuri distinctive, meșteșuguri spectaculoase, festivaluri colorate, folclor și așa mai departe Bulgaria are totul pentru a lua imaginația vizitatorilor prin surprindere și emoție.

Populație & Limbi

Oamenii din Bulgaria este de aproximativ 7,4 milioane și, de asemenea, limba oficială vorbită este bulgară. Turcă și roma sunt, de asemenea, vorbite de un procent considerabil de populație.

Energie electrică

Tensiunea este de 230 V, împreună cu frecvența este de 50 Hz. Tipurile de prize utilizate sunt mufa de fixare cu pini rotunzi și mufa și recipientul “”Schuko” cu contacte laterale de împământare.

Locație geografică

Este formată din Peninsula Balcanică din Sudul Europei, care se învecinează cu Marea Neagră la est, Serbia împreună cu Republica Macedonia la vest, România la nord, Grecia și Turcia la sud. Bulgaria se învecinează, de asemenea, cu Turcia, România, Ucraina, Rusia și Georgia de-a lungul mării. Bulgaria este situată strategic în apropierea Strâmtorii Turcești, fiind punctul de control al principalelor rute terestre care leagă Europa de Orientul Mijlociu și Asia.

Climatice

Clima Bulgariei poate fi definită ca temperată, cu veri calde și uscate și ierni reci și umede. Temperaturile de vară variază în medie în jurul valorii de 75 °F (24 °C), iar valorile de temperatură de iarnă medie aproximativ 32 °F (0 °C). Momentul ideal pentru a călători în Bulgaria este vara.

Vama Locală

Ca orice altă țară Bulgaria posedă propriile obiceiuri prea și curtoazie normală ar trebui să fie urmată. Strângerea de mână e obișnuită. Rochie ar trebui să fie conservatoare, dar poate fi bine casual. Suveniruri din țara de origine sunt apreciate dacă sunt invitate la domiciliu. Aici este Bulgaria, un nod al capului înseamnă “nu” și un shake de cap înseamnă “da”. Basculare de până la 10 la 12 la sută este obișnuită pentru toate serviciile, inclusiv restaurante, baruri, cluburi, taxiuri etc.

Atracţii

Sofia
* Biserica Sf. Sofia
* Sf. Gheorghe Rotunda
* Catedrala Alexandru Nevsky
* Muzeul Național Etnografic

Munţii
* Satul Momchilovtsi
* Parcul Național Pirin
* Mănăstirea Rila

Călătorie

Prin Air – Compania aeriană națională a Bulgariei este Bulgaria Air. Alte companii aeriene internaționale care operează din Bulgaria includ Aeroflot, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, El Al Israel Airlines, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, MALEV Hungarian Airlines, Olympic Airlines și Swiss Air. Aeroportul Internațional EAD din Sofia (SOF) este cel mai mare aeroport care se află la 10 km est de Sofia. Un alt aeroport internațional este Aeroportul Internațional Varna (VAR) cu sediul la periferia vestică a orașului, la aproximativ 8 km de Varna.

Marea – Porturile internaționale importante sunt Bourgas și Varna de-a lungul Mării Negre.

Râul – Feriboturile pot trece în România de la Vidin la Calafat.

Cu trenul – Sofia este conectat la Budapesta, Belgrad, București, Salonic, Paris, Viena, München și Berlin prin servicii frecvente de trenuri.

Articole duty free

1. 200 de țigări sau 50 de trabucuri sau 250g de tutun
2. 1 litru de băuturi spirtoase și 2 litri de vin; 50g de parfum și 100g de apă de toaletă
3. Cadouri și obiecte de uz personal.
Elemente interzise
Mărfuri necoservate, carne sau produse lactate, narcotice, pornografie, arme de foc, muniție, arme, ouă, plante, specii pe cale de dispariție, artificii și băuturi alcoolice care conțin mai mult de șaizeci la sută alcool.