Proprietate în România – Ghid de cumpărare a proprietății în România

Proprietate în România – Ghid de cumpărare a proprietății în România

Te gândești să cumperi o proprietate în România? Apoi, trebuie să citiți ghidul nostru util pentru cumpărarea unei proprietăți în România. Completați cu informații utile despre țară și link-uri către site-ul agenții imobiliari și o perspectivă asupra procesului de cumpărare a unei proprietăți în România.

Ghid pentru cumpararea de proprietati in Romania

Prezentare generală

Înainte de 1990, aproape toate bunurile imobiliare situate în România erau deținute de stat. Acest imobil a fost deținut fie direct de guvern, fie de entități deținute de stat. Odată cu răsturnarea regimului comunist în această țară, a existat o liberalizare lentă și oarecum greoaie a legilor imobiliare din țară.

Anii sub control dictatorial au lăsat românul într-o formă economică mai proastă decât orice altă națiune est-europeană. În plus, spre deosebire de alte țări din Blocul Sovietic, România a fost lent în săpat de ani de zile de represiune și de bună gestionate economice. Acestea fiind spuse, există o lumină la capătul tunelului care probabil va duce la o a doua privire a mai multor cetățeni străini la investițiile în România.

În 2007, România va adera la Uniunea Europeană. Este de așteptat ca atunci când se va întâmpla acest lucru, legile imobiliare din România să se îndrepte într-o direcție care să le facă mai în conformitate cu legile imobiliare din alte țări ale UE.

Investiții imobiliare în România

În prezent, cetățenii străini individuali nu pot cumpăra și deține bunuri imobiliare în țară. De fapt, cetățenii străini nici măcar nu pot moșteni și apoi să ia dreptul de proprietate asupra bunurilor imobiliare situate în țara respectivă. Singurul mod în care un cetățean străin poate investi în imobiliare în România este prin intermediul unei societăți cu răspundere limitată sau cu răspundere limitată, înființată în conformitate cu statutul și reglementările din România.

Imobiliare rezidentiale in Romania – Proprietati single-familiale

În cea mai mare parte, în România nu există proprietate străină asupra locuințelor unifamiliale în acest moment. Pentru că singurul mod în care cetățenii străini pot deține dreptul de proprietate și deținerea de bunuri imobiliare în România este prin intermediul unei societăți comerciale sau al unei societăți cu răspundere limitată, există foarte puține întreprinderi care au fost înființate în scopul achiziționării și preluării dreptului de proprietate asupra locuințelor unifamiliale.

În plus, deși România a lucrat pentru a stabili o economie de piață mai stabilă în ultimii ani, din cauza timpului cât a fost sub un regim dictatorial, piața imobiliară este șubredă. Cererea pentru rezidenții o singură familie este spotty în întreaga țară. O bună parte din reședințele unifamiliale construite mai recent nu sunt neapărat construite într-un mod deosebit de solid. În plus, multe proprietăți mai vechi sunt într-o stare de degradare.

Imobiliare rezidentiale in Romania – Apartamente

O parte semnificativă a populației românești locuiește în prezent în apartamente. A existat o anumită mișcare a cetățenilor străini de a se implica în întreprinderi comerciale — în parametrii stabiliți de Constituția României și de legile conexe — care dețin clădiri de apartamente sau complexe în țară. În acest moment, majoritatea investitorilor în astfel de întreprinderi imobiliare nu au făcut profituri excepționale în aceste asocieri. Cu toate acestea, există speranța (plasată în mod rezonabil în cea mai mare parte) că atunci când România va fi integrată în UE, economia românească în ansamblu și piața imobiliară vor avea o creștere specifică.

Proprietate de vacanță în România

Turismul în România nu este, din acest moment, o industrie semnificativă. Prin urmare, atunci când vine vorba de piața imobiliară care implică proprietăți de vacanță sau de vacanță, nu există o cantitate semnificativă de activitate în acest moment. Până în 1990, străinii abia aveau voie să intre în țară. Și, orice străini care au fost permise în țară cu siguranță nu au fost permise pentru a vizita cele mai multe zone din țară. Până în secolul 21, vacanța și vacanța în România aproape că erau nemaiauzite.