România – Idei de vacanță mare

România – Idei de vacanță mare

România este o țară de mare varietate, istorie și cultură – probabil cea mai frumoasă și interesantă dintre statele est-europene. Este o țară care este prietenoasă cu vizitatorii, primitoare și frumoasă – un teren pe care timpul l-a uitat.

România este o țară prietenoasă cu vizitatorii, primitoare și frumoasă

în multe feluri, un teren pe care timpul l-a uitat. Aceasta este o țară de mare varietate, istorie și cultură – destul de probabil, cele mai frumoase și interesante dintre statele est-europene.

Pentru a vă bucura de România “reală”, cea mai bună cazare din România este în hanuri simple, dar confortabile, hoteluri de tip boutique și case de fermă răspândite în regiunile ademenitoare ale Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei.

Vacanțele idilice vor avea loc în inima rurală a României, care este de fapt viața și sufletul țării, și acolo s-a creat cultura și etosul României.

O idee foarte bună este să se alăture unui grup mic escortat pentru un tur al Transilvaniei – ideal pentru vizitatori pentru prima dată în țară. Un astfel de tur poate oferi o perspectivă unică asupra oamenilor și culturii României.

Încercați aceste idei pentru varietate și fascinație?

Vizitați cea mai mare biserică gotică din Europa de Est – Biserica Neagră din Brașov; pista de urși pe timp de noapte; plimbare pe străzile pietruite, curțile intime și scările largi de piatră ale Sibiului, Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2007; întâlni o familie de țigani tinichig în orașul magic, memorabil, de basm sighișoara; bucurați-vă de o cină tradițională transilvăneană în Viscri, renumită pentru biserica fortificată și legăturile sale cu Prințul Charles; bucurați-vă de un cal și plimbare cu căruța la o stână; și să cunoașteți parcurile, clădirile și bulevardele elegante de inspirație pariziană din București.

Și mai e ceva! Călătoriți spre nord în Maramureș, înconjurați în mare parte de munți și binecuvântați cu văi fertile. Regiunea este renumită pentru bisericile sale din lemn din secolele XVII și XVIII, iar aici vizitatorul va fi fermecat de cătune de basm, târguri de țară și artizani care încă mai mențin arta antică a meseriilor lor date. Bucurați-vă de un sejur cu Popica – un renumit muzician român transformat în fermier – a cărui soție este specializată în mâncărurile locale apetisante. Ferma lor este o bază ideală pentru plimbări prin mediul rural și la rezervația naturală din apropiere, situată în mijlocul munților din jur.

Între timp, Bisericile Pictate din sudul Bucovinei, din nordul Moldovei, sunt printre cele mai mari comori artistice ale Europei și sunt toate desemnate ca Situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO – pur și simplu uimitoare și bine meritată călătoria.

Moldovenii au reputația de a fi un popor foarte generos și ospitalier, ceea ce este prea evident atunci când explorează această zonă.

Indiferent de regiunea pe care o alegeți pentru vacanța dumneavoastră în România, fiecare are un caracter și o atmosferă distincte, motiv pentru care vacanțele multi-centru în România sunt întotdeauna o opțiune populară.